Insikter

Nyheter

Holohouse

PRESSMEDDELANDE

I samband med att den ideella organisationen Miljöbron firar 25 år offentliggörs en ny riktning, satsning och ett namnbyte. ”Fler måste med på resan för att vi ska kunna nå våra hållbarhetsmål, inte bara experterna”, säger Miriam Márkus-Johansson, VD på HoloHouse.

Läs mer
HoloHouse - Hållbarhetsbyrå

Stora projekt i uppstartsfas med Göteborgs Universitet

Göteborgs universitet har drygt 6000 anställda och ca 56 000 studenter vid sin skola. GU har anslutit sig till Klimatramverket – ett ramverk för att sänka koldioxidutsläppen vid många av Sveriges lärosäten. Skolan har antagit målet om att sänka CO2 utsläppen med 50% till 2030.

Läs mer

Blogginlägg

Fallstudier

Holohouse

Praktiken på LunaMicro ledde till anställning

Att vara öppen och ärlig är viktigt när man tar sig an projekt, enligt Nanny Thorman. Med stöttning från Miljöbron och flera inblandade parter får man som student en trygg grund bakom sig i sitt projekt som ger förutsättningar för personlig utveckling och att nya dörrar öppnas.

Läs mer
Holohouse

Re:Challenge engagerar studenter för återbruk

I pilotprojektet Re:Challenge arbetade fyra uppdragsgivare och över trettio studenter från olika utbildningar och lärosäten tillsammans under fyra månader. Uppdraget: att utreda hur återbruk, delande och återvinning kan göras till en naturlig del av människors vardag.

Läs mer
Holohouse

Amanda startade eget bolag efter uppdraget

Det var bara ett par år sedan Amanda Borneke tog examen från masterprogrammet i miljökommunikation. Det är svårt att tro när du läser hennes CV. Hon driver egen konsultverksamhet, är kvalitets- och miljöansvarig i ett rivningsföretag, driver egen podcast och har kommit att bli en av landets ledande profiler inom cirkulärt byggande.

Läs mer