Kommunikatör med intresse för hållbarhet och innovation till Wargön Innovation

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Wargön Innovation är i en spännande utvecklingsfas och nu söker vi dig som vill ta vår kommunikation och marknadsföring till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora möjligheter för dig som vill bidra till hållbar utveckling och Sveriges innovationskraft. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig!

Om Wargön Innovation

Wargön Innovation är en prisbelönt innovationsmiljö med fokus på framtidens hållbara material inom textil och biomaterial. Vi stöttar entreprenörer, företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material, processer och/eller affärsmodeller. Våra spetsområden finns inom cirkulär ekonomi och industriell textilsortering där vi har byggt upp en unik, och numera väletablerad, test- och demoanläggning. Wargön Innovation är en del av Innovatum Science Park och arbetar i nära samverkan med akademi, näringsliv, offentlig och ideell sektor. Verksamheten bidrar till Vänersborgs kommuns hållbarhetsmål och är samtidigt en del av Västsveriges omställning till en fossiloberoende region år 2030. Läs mer om Wargön Innovation.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig är kommunikatör och vill ta helhetsansvar och arbeta brett med både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Vi erbjuder en varierande roll med utmaningar och kreativa möjligheter som sträcker sig över Wargön Innovations alla projekt och samarbeten. Ditt mål är att driva verksamhetens utveckling genom engagerande kommunikation som skapar genomslagskraft för vad vi gör, våra resultat och hur vi kan skapa samhällsnytta. Du kommer exempelvis: 

 • Driva kommunikationsarbetet såväl internt som externt och identifiera nya möjligheter och förbättringar. 
 • Planera och genomföra kommunikations- och marknadsföringsinsatser inom våra innovations- och utvecklingsprojekt.  
 • Ansvara för det operativa arbetet med våra kommunikationskanaler så som webb, sociala medier och event.  

Som kommunikatör hos oss kommer du vara en nyckelperson och nära samarbete med hela teamet är av stor vikt. Du kommer också ingå i kommunikatörsteamet som finns på Innovatum Science Park, vilket ger dig skickliga kommunikatörskollegor att samarbeta med och fler spännande sammanhang att arbeta inom. Utöver dina ansvarsområden finns det möjligheter att anpassa rollen till dina önskemål och utvecklingsambitioner. 

Vem är du?

Du söker efter ett jobb som både känns stimulerande och gör skillnad, vilket är exakt vad vi erbjuder. Du gillar att ta initiativ, uppnå resultat och skapa engagemang för hållbar utveckling. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du: 

 • Gillar att bygga relationer och nätverk, samt genom storytelling göra innovationer begripliga och engagerande.
 • Är nyfiken på att lära dig nya saker och trivs i en föränderlig miljö. 
 • Är en duktig skribent som är van att skapa content för sociala medier, webb, film och grafik.
 • Är självgående inom relevanta program i Adobe CC samt arbetar flytande på svenska och engelska.
 • Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och initiativtagande.   

Övrigt

 • Omfattning: Hel- eller deltidstjänst, beroende på önskemål. Tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning.
 • Arbetstider: Kontorstider med möjlighet till flex.
 • Arbetsplats: Wargön Innovations kontor i Vänersborg med viss möjlighet till arbete på distans samt från koncernens kontor i Trollhättan och Göteborg.
 • Ersättning: Marknadsmässig lön och villkor enligt kollektivavtal. Fem veckors semester, friskvård, med mera.    
 • Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Ansökan och frågor

Vi ser fram emot att lära känna dig bättre! Eftersom vi rekryterar kompetensbaserat tar vi inte emot några personliga brev, istället har vi valt specifika frågor för uppdraget. Alla ansökningar tas emot genom ansökningsknappen nedan där du också kan ladda upp CV/LinkedIn-profil. Vi återkopplar till alla sökande efter deadline.  

För frågor om tjänsten, ring eller maila verksamhetsledare Markus Danell på 073 80 96 243 eller markus.danell@wargoninnovation.se

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-02