IDEELLT UPPDRAG

Social hållbarhet på landsbygden

Verksamhet

Det här uppdraget genomförs på uppdrag av Miljöbron som en del av ett större projekt vid namn Håll Ut! 2022. 

I Håll Ut arbetar vi för att skapa en verktygslåda för det lokala näringslivet på Sjuhärads landsbygd. Verktygslåda till Sjuhärads kommuner innehållande redskap som ska stötta och stärka det lokala näringslivet i arbetet med att bli mer hållbara. Insatsen finns till för både kommuner och företag på Sjuhärads landsbygd och verktygslådan formas efter deras utmaningar och behov. ​Det kan man såklart göra på många olika sätt. Miljöbron samordnar flera projekt som alla ska jobba mot samma mål.

Sjuhäradsbygden kallas ibland även ”Boråsregionen” och består av 8 kommuner: Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. 

Uppgift

Ibland glöms de sociala dimensionerna bort när man talar om att vara hållbar och att arbeta med hållbarhet.

I detta uppdrag kan du tar dig an och djupdyka i flera spännande områden som framförallt är kopplade till hur man arbetar med social hållbarhet på landsbygden. Vi vet att samhällets uppbyggnad kan ha en avgörande påverkan på om och hur man kan lägga sitt fokus. Många företag har utmaningar med att locka till sig rätt kompetens när de befinner sig ute på landsbygden. Finns det något som skiljer sig åt vad gäller vilka förutsättningar man har på landsbygden jämfört med i staden? Exempelvis utbyggnaden av skolväsendet och tillgången till kompetens. Vad innebär det egentligen och hur kan man göra för att få ett social hållbart näringsliv?

Du som student kan välja om du vill genomföra uppdraget på egen hand eller ihop med en kompis. Om du har ett eget intresseområde som kan forma detta projekt så är du välkommen att bidra med det.


Typ: Ideellt uppdrag
Uppdragsgivare: HoloHouse
Förkunskaper: Detta uppdrag passar dig som vill delta i ett spännande uppdrag. Du är välkommen att ansöka oavsett utbildningsbakgrund eller nivå.
Omfattning: Uppdraget är tänkt att omfatta 20-40 timmar.
Plats: Distans
Kontaktperson: Elin Ekström
elin(at)holohouse.se
076121751

Typ:

Uppdragsgivare:

Förkunskaper:

Omfattning: 

Plats:

Kontaktperson:

Sista ansökningsdag