Examensarbete

Verksamhet

Waste är en restaurang i Johanneberg, Göteborg, som inte bara är en restaurang. Genom en rad nytänkande aktiviteter, som genomförs för att skapa mer hållbara matvanor, är Wastes grundidé att driva på beteendeförändring hos sina gäster och leverantörer – både i och utanför restaurangen. Kockarna är dessutom riktigt innovativa och skapar matupplevelser som är både smakrika och hälsosamma.

Målet med Waste är inte att sticka ut, utan att det ska bli ett normalt sätt att driva restaurang på. Visst låter det som ett koncept som borde skalas upp?

Uppgift

Sedan uppstart år 2019 har Waste-teamet drivit på nya initiativ utifrån den filosofi som står till grund för restaurangen. Alla är med på samma tåg, men visionen och kreativiteten sitter mycket i teamets huvuden och finns inte nedskriven någonstans. Därför går inte heller initiativet att mäta eller följa upp. Det här studentkonsult-uppdraget går ut på att, tillsammans med affärsutvecklare inom hållbarhet på Miljöbron, koka ner och manifestera vad det är Waste faktiskt står för och vad de gör.

Den bärande idén har all potential för att skalas upp för att Waste ska finnas på fler ställen. Men för att kunna göra det så behöver vi sätta på pränt och konkretisera vad Waste är. Framför allt genom att:

Definiera ett VARFÖR
Vilken i Wastes orubbliga polstjärna? Vad är egentligen filosofin? Här sätter vi ett manifest som all Wastes aktivitet ska gå emot.

Konkretisera HUR
Hur skapar Waste värde för att gå mot polstjärnan? T.ex:
–  All mat vi lagar är av hållbara råvaror som kommer från…
–  Våra menyer skapar beteendeförändring genom att…
–  Vår personal ändrar gästernas beteenden genom att…

Summera VAD
Vad är det Waste gör? Här bryter vi ner hela organisationens aktiviteter och identifierar data på vad som gjorts tidigare. Sedan analyserar vi den historiska datan och visar på vilka effekter dessa aktiviteter haft de senaste 2 åren. Går aktiviteterna mot visionen?

Key Performance Indicators (KPI)
Den sista byggsten i projektet är att identifiera ett fåtal skarpa KPIer för Waste som kan användas offentligt. Dessa KPIer ska kunna mätas med traditionella data, men kommuniceras utåt mot gästerna på ett simplifierat, incitament-baserat och visuellt medryckande sätt.UppdragsgivareWasteFörkunskaperVi söker dig som är driven, analytisk och nyfiken samt pluggar ekonomi, management, kommunikation och/eller affärsutveckling. Du har ett intresse för hållbarhetsfrågor och vi ser gärna att du även är duktig på att presentera resultat på visuellt attraktiva vis.OmfattningVi söker två studenter som vi rekryterar och arvoderar som studentkonsulter. Du kan söka ensam eller med en lämplig pluggkompis. Uppdraget drar igång ASAP och kommer ta ca 50-60 timmar per person under vårterminen. PlatsGöteborgKontaktperson

Martina Slättberg
martina@miljobron.se
0703703010Ansök!

Typ:

Examensarbete

Uppdragsgivare:

HoloHouse, Waste

Förkunskaper:

Omfattning: 

Plats:

Kontaktperson:

Sista ansökningsdag