IDEELLT UPPDRAG

Hur blir man en attraktiv besökskommun?

Verksamhet

Det här uppdraget genomförs på uppdrag av HoloHouse som en del av ett större projekt vid namn Håll Ut! 2022. 

I Håll Ut arbetar vi för att skapa en verktygslåda för det lokala näringslivet på Sjuhärads landsbygd. Verktygslåda till Sjuhärads kommuner innehållande redskap som ska stötta och stärka det lokala näringslivet i arbetet med att bli mer hållbara. Insatsen finns till för både kommuner och företag på Sjuhärads landsbygd och verktygslådan formas efter deras utmaningar och behov. ​Det kan man såklart göra på många olika sätt. Holohouse samordnar flera projekt som alla ska jobba mot samma mål. 

Sjuhäradsbygden kallas ibland även ”Boråsregionen” och består av 8 kommuner: Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. 

Uppgift

För att göra en kommun mer attraktiv när det kommer till näringslivet och besöksnäringen, kan det vara bra att göra en kartläggning för att få en bra översiktlig bild. Du får nu chansen att hjälpa Sjuhärads kommuner att bli mer attraktiva och göra en kartläggning av deras besöksnäring.  

Hur blir man en attraktiv kommun? Skiljer sig efterfrågan och besökarna åt beroende på säsong och finns det sätt för aktörerna att samverka? Vilken betydelse har hållbarhet när det kommer till att locka till sig besökare?

Du som student kan välja om du vill genomföra uppdraget på egen hand eller ihop med en kompis. Om du har ett eget intresseområde som kan forma detta projekt så är du välkommen att bidra med det.


Typ: Ideellt uppdrag
Uppdragsgivare: HoloHouse
Förkunskaper: Detta uppdrag passar dig som vill delta i ett spännande uppdrag. Du är välkommen att ansöka oavsett utbildningsbakgrund eller nivå.   
Omfattning: Uppdraget är tänkt att omfatta 20-40 timmar. 
Plats: Distans
Kontaktperson: Elin Ekström
elin(at)holohouse.se
076121751

Typ:

Uppdragsgivare:

Förkunskaper:

Omfattning: 

Plats:

Kontaktperson:

Sista ansökningsdag