Verksamhetsutvecklare inom miljö & klimat

JOBBANNONS

Vill du vara med och driva hållbar utveckling och samtidigt skapa förändring i byggbranschen?

Då har RO-Gruppen möjlighet att erbjuda en ny spännande tjänst för dig som brinner för verksamhetsutveckling och miljö! RO-Gruppen är ett av Sveriges mest attraktiva och kunddrivna byggföretag. Hos dem är kulturen och människorna i centrum tillsammans med deras kunder.

De är mycket stolta över att RO-Gruppen har utsetts till Karriärföretag 2022, 2023 och 2024 – de är därmed ett av de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Spännande projekt, kontinuerlig utveckling samt roliga resor och aktiviteter är några av höjdpunkterna som gör RO-Gruppen till en attraktiv arbetsgivare.


Om RO-Gruppen

Sedan starten 1982 har RO-Gruppen utvecklats från ett familjedrivet företag till en pionjär inom svensk byggindustri. Företaget, med sin framstående position, är engagerat i innovativa byggprojekt som sträcker sig från kontorsbyggnader till komplexa samhällsfastigheter. RO-Gruppens tillväxt och framgångar speglas i deras engagemang för att skapa värde och hållbarhet i varje projekt, vilket möjliggörs genom deras djupa förståelse för kundbehov och branschens utveckling. Med en stark grund i entreprenörskap och en passion för att kontinuerligt utmana sig själva, står RO-Gruppen som en symbol för kvalitet och innovation inom byggsektorn.

Verksamhetsutvecklare – Miljö & Klimat

RO-Gruppen vill fortsätta att vara ett attraktivt och kunddrivet byggföretag som utvecklas samtidigt som de tar ansvar för både människa och miljö. Därför satsar de nu på att komplettera sitt team inom verksamhetsutveckling med en ny roll där de söker dig som har erfarenhet och kunskap inom miljö och klimat och som vill hjälpa dem att utvecklas inom detta område. RO-Gruppen söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt kopplat till miljö- och klimatarbetet och som kan paketera och kommunicera detta på ett bra sätt.

Nära både produktion och ledning samt utifrån kundens behov kommer du bidra till att utveckla affären. I denna nya roll hos dem kommer du att agera stöd i miljöfrågor ute på deras byggarbetsplatser, du samordnar och effektiviserar även arbetsmetoder över våra olika affärsområden. Då rollen är ny har du stora möjligheter att forma den utifrån din erfarenhet och dina perspektiv.

Vidare arbetar du med omvärldsbevakningar och har koll på relevant hållbarhetslagstiftning inom miljö och klimat. Du stöttar ledningen genom att ta fram strategier, mål, indikatorer. Du ansvarar för genomförande av strategier och mål samt uppföljning. Du kommer att sammanställa data och inkomma med underlag till företagets hållbarhetsrapport.

I rollen är det viktigt att du kan se deras kunders behov, stå bredvid vår ledning och koppla samman affärsnyttan för deras kund. Du skall samtidigt stötta produktion på byggarbetsplatsen och genomföra vad som krävs för att möta kundens behov, det innebär att du behöver trivas med att arbeta både strategiskt och operativt.

Sammanfattning av arbetsuppgifter:

  • Stödja ledning i miljö- och klimatfrågor och belysa kopplingen till affärsnyttan
  • Ge stöd i klimat och miljöfrågan ute på byggarbetsplatserna
  • Samordna och effektivisera arbetsmetoder över våra affärsområden
  • Sammanställa data och underlag för hållbarhetsrapportering
  • Driva miljöledningssystemet ISO14001
  • Ta fram strategier, mål och uppföljning inom miljö och klimat
  • Omvärldsbevaka och ha koll på rådande och ny lagstiftning och EU:s regelverk inom miljö och klimat
  • Driva och genomföra olika typer av projekt inom området

Tjänsteställe för rollen är Borås, men det finns möjlighet att utgå från deras kontor i Göteborg. Dagarna kommer att se olika ut, du kommer vara mycket ute på våra olika byggarbetsplatser och det är en fördel om du är flexibel och tycker att det är roligt att möta våra olika människor ute i verksamheterna på deras olika geografiska marknader.

Vem är du?

Har du…

-Stark förståelse för kopplingen mellan klimat, miljö och affären?
-Stor passion för klimat- och miljöfrågor?
-Stark kommunikationsförmåga med förmåga att inspirera?
-Utvecklad pedagogisk förmåga, kan du förklara komplexa ämnen på ett inspirerande sätt?
-Utmärkt samarbetsförmåga, är du bra på att samarbeta med olika intressenter?
-Analytisk förmåga att se helheten och samband, har du en förmåga att lösa komplexa problem?
-Lätt att trivas på tex. en byggarbetsplats, är du bekväm på fältet?
-Struktur i ditt arbete och är projektorienterad?

Då är det dig vi söker!

För att vara framgångsrik hos oss är det viktigt att du lever efter vår värdegrund, Förtroende, Engagemang, Nytänkande och Arbetsglädje.

Din bakgrund


Du har minst en kandidatexamen eller motsvarande inom miljö/hållbarhet. Vi söker dig med några års erfarenhet av systematiskt arbete med klimat- och miljöledning, kanske har du tidigare arbetat med hållbarhetsfrågor. Vi ser att du har god kunskap om rådande regelverk gällande klimat och miljö.

Det är meriterande med erfarenhet av ledarskap men det viktigaste är att du har förmåga att engagera, motivera och kommunicera för att driva dessa frågor. Vi ser även att du har djup insikt i samhällsfrågor inom klimat och miljö, du förstår bredare samhällsfrågor och hur detta påverkar miljön. Vidare ser vi det som önskvärt om du har kunskap om miljöklassificering inom bygg- och fastighetssektorn, har du kanske kännedom om miljöklassificeringssystem? Du får även gärna ha erfarenhet inom fastighets- eller byggbranschen.

Din ansökan


Tillsammans med vår kun RO-gruppen söker vi nu en verksamhetutvecklare inom miljö & klimat. Låter en anställning hos RO-Gruppen intressant? Passa på att söka till oss redan idag!

Typ:

Jobbannons

Uppdragsgivare:

RO-Gruppen

Förkunskaper:

Se text

Omfattning: 

Tillsvidare-tjänst, start-datum enligt överenskommelse

Plats:

Borås, Göteborg

Kontaktperson:

Annika Eriksson

annika.eriksson@ro-gruppen.se

Sista ansökningsdag

Öppen