Sustainability Controller

ITAB Group säljer, designar, utvecklar, tillverkar och installerar kompletta butikskoncept för detaljhandelskedjor. Med vår expertis, långsiktiga relationer och innovativa lösningar ligger ITAB i framkant som partner inom detaljhandeln.

ITAB erbjuder karriärmöjligheter i en internationell arbetsmiljö. Vi agerar kontinuerligt och strävar tillsammans efter en hållbar framtid – för företag, människor och miljö. ITAB som en vänlig arbetsplats med goda arbetsvillkor på en attraktiv, jämställd, säker och hälsosam arbetsplats.

Läs mer på www.itab.com 

Om rollen  

ITAB rekryterar nu till en ny roll – Sustainability Controller. 
Hållbarhet är ett kritiskt område för ITAB, för att säkerställa att vi ligger före våra lagkrav, att vi förblir relevanta för våra intressenter och att vi bygger in hållbarhet i vårt värdeerbjudande till kunderna. Hållbarhetscontrollern är en koncernroll som tillhör ekonomiavdelningen och du kommer att arbeta tätt tillsammans med ITABs hållbarhetschef. I rollen kommer du att ge ITABs koncernledning rekommendationer och underlag för beslut med hjälp av hållbarhetsdata och resultatindikatorer. Rollen kräver ett vetenskapsdrivet förhållningssätt till rapportering. 

Ansvarsområden

Huvudansvaret för denna roll är att säkerställa proaktivt beslutsstöd genom analys av hållbarhetsdata och resultatindikatorer.

Du kommer att hantera och vidareutveckla ITAB:s hållbarhetsrapportering i linje med etablerade standarder och ramverk. Du kommer att samarbeta med olika interna företag för att förbättra hållbarhetsrapporteringen. Du kommer att jobba med projekt som bidrar till effektivisering och kvalitén av hållbarhetsrapporteringen samt planera aktiviteter och prognoser.

Befintliga arbetsuppgifter: 

  • Övervaka utvecklingen av externa ramverk och regelverk som är relevanta för hållbarhetsrapportering (ESG, CSRD etc.) 
  • Säkerställa att ITAB följer relevanta regelverk samt hållbarhetsstandarder utifrån intressenters krav
  • Bevaka och utvärdera nya tekniker som kan bidra positivt till ITABs miljö- och hållbarhetsmål.
  • Beräkning av hållbarhetsinvesteringar 
  • Stödja projekt och insatser kopplade till ESG
  • Sammanställa och analysera data inför årsrapporten samt bidra till hållbarhetsstrategin
  • Validera data och förbereda månatliga ESG-rapporter
  • Förbereda underlag och samordna för extern revision

Vem är du som söker?

Vi tror att du har en relevant utbildning inom finans, ekonomi och/eller hållbarhet i kombination med erfarenhet från en liknande roll.

För att lyckas i den här rollen har du stort intresse för teknisk hållbarhet och hur arbetet med ESG kan användas som drivkraft för att skapa värden.

Du har högkvalitativa färdigheter i att engagera ledande befattningshavare och en förståelse för finansiell och/eller integrerad års- och kvartalsrapportering. Du behöver inte ha praktisk erfarenhet av finansiell rapportering, men en grundlig förståelse för hur den korrelerar med hållbarhetsrapportering. Du har erfarenhet av att rapportera enligt relevanta standarder och regelverk (till exempel GRI, TCFD och/eller GHG Protocol) och du är medveten om de kommande EU-kraven enligt CSRD-lagstiftningen.

Vidare är du en bra lagspelare och har en god organisationsförmåga och vet hur du ska prioritera din arbetsbelastning. Du är en person som är uppmärksam på detaljer och har ett analytiskt tankesätt.

Erfarenhet från detaljhandel och leverantörskedjor är meriterande. Du har goda kunskaper i ERP-system (IFS är en merit), Microsoft Office, särskilt Power BI.

Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Då denna roll är ny och beroende på din bakgrund, erfarenhet och intressen – finns det stora möjligheter att vara med och utforma denna roll.

Rekrytering sker löpande och vi vill gärna ha in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-12-14. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Övrig information 

Då ITAB är en internationell koncern kommer resor att krävas.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Typ:

Tillsvidareanställning

Uppdragsgivare:

ITAB

Plats:

Jönköping (HQ), Stockholm eller Göteborg

Språk:

Engelska och Svenska

Kontaktperson:

Helena Callstam | Head of HR & Recruitment HoloHouse | helena@holohouse.se | +46 76 612 17 50 

Sista ansökningsdag:

2023-12-14
Holohouse

Mindpark Järntorget

Masthamnsgatan 3, 413 27 Gothenburg, Sweden

031-202 789

Hello@holohouse.se