Uppdrag

Visualisera en studentrapport

Verksamhet

HoloHouse projektleder hållbar utveckling genom mötet mellan akademi och näringsliv. Vi är en ideell förening som startar och driver hållbarhetsprojekt genom att para ihop nytänkande universitetsstudenter med erfarna företag/organisationer som har behov inom hållbar utveckling. Sedan 1997 har vi skapat värde för över 5000 studenter och 1800 organisationer genom drygt 2500 projekt.

Nu skalar vi upp och frågar oss hur vår verksamhetsmodell och vårt nätverk kan utvecklas för att skapa än mer nytta i andan av Agenda 2030 och ”the decade of action”.

Uppgift

Det skrivs ca. 80 000 examensarbeten i Sverige varje år, och de flesta av dem har ingen anknytning till våra globala hållbarhetsutmaningar. Genom Miljöbron ser vi till att dessa arbeten får förankring och leder till nytta i samhället, för den som skriver och för den som är uppdragsgivare.

För att öka spridningen av dessa viktiga arbeten och att de ska få än mer impact söker vi högskole- och universitetsstudenter oavsett utbildningsbakgrund som på något sätt vill visualisera resultatet. Det kan vara allt från en infografic till ett konstverk som är öppen för fri tolkning. Är du mer musikaliskt lagd kan du istället skriva en låt på rapportens ämne, fantasin sätter gränserna. När du blivit antagen presenterar vi aktuella rapporter. Välj en som intresserar dig, läs den och plocka ut kärnan i arbetet och resultatet. Det blir ditt underlag till din visualisering.

Exempel på visualisering av studentrapport

Typ:

Uppdrag

Uppdragsgivare:

HoloHouse

Förkunskaper:

Vi söker kreativa studenter som är intresserade av att visualisera och formge, skapa en känsla eller på pedagogiskt sätt lyfta och förmedla de viktigaste slutsatserna i rapporten.

Omfattning: 

Studentrapporterna som ni ska visualisera presenteras vid projektstart. Välj det arbete som ni är mest intresserad av. Tiden som förväntas lägga på uppdraget är max 20h/student inklusive att läsa rapporten.

Plats:

Distans

Kontaktperson:

David Sjöqvist david@miljobron.se +46 766 12 17 54

Sista ansökningsdag