Uppdrag

Studentcoach till Last Planet

Verksamhet

Broms IT är ett konsultbolag som ägs av Mikael Broms, som erbjuder konsulttjänster inom kravhantering, design, programmering, test och driftsättning. Programmerar allt från serverapplikation till mobila klientapplikationer och utvecklar både appar och web-applikationer med senaste tekniken samt skapat tjänsten Last Planet.

Det är en tjänst för mindre företag att göra klimatbokslut. Med hjälp av data från ekonomisk bokföring (SIE-filer) och utsläppsstatistik från SCB kan företag mycket snabbt få en bild på vad företagets inköp och aktiviteter orsakar för utsläpp. Last Planet stödjer standarden GHG-protocol för klimatbokslut. Med statistik vägleds företag att förändra sina inköp och aktiviteter mot en mer klimatvänlig verksamhet. Företag kan göra klimatbudget att följa upp sina klimatmål emot.

Läs mer om Last Planet

Uppgift

Studentcoach inom Klimatbokslut

Uppgiften kommer att vara att du ska hjälpa ett mindre företag med deras klimatbokslut utifrån plattformen Last Planet. Du kommer att få en genomgång av Last Planet i början av uppdraget av grundaren Mikael Broms.

Uppdraget kommer sedan att ske ute hos ett företag både på plats och distans, där du kommer att tillsammans med ekonomipersonalen föra in företagets bokföring i plattformen för att sedan kunna identifiera företagets utsläpp. Du kommer att få utvärdera plattformen därefter, vad som var bra och mindre bra med statistiken (kurvorna, diagrammen och tabellerna).

Därefter när utsläppen för företaget är identifierat och utvärderingen är gjord kommer du att få göra en åtgärdsplan för att minska utsläppen. Du får kolla vad som kan göras och komma med förslag till en åtgärdsplan som verksamheten kan anamma för att bli mer hållbar.

Det är viktigt att man har en förståelse för GHG-protokollet då plattformen utgår från det, men det finns utrymme för att höja sin kunskapsnivå inom ämnet under projektets gång.

Syftet med tjänsten är som sagt att bidraga till att hjälpa företag att ändra sin verksamhet mot en mer hållbar livsstil. Din uppgift i det stora går ut på att hjälpa dem i den riktningen med hjälp av Last Planet.

Typ:

Uppdrag

Uppdragsgivare:

Broms IT-konsult AB

Förkunskaper:

För dig som studerar på högskola eller universitet, är klimatintresserad och har erfarenhet inom GHG-protokollet och/eller klimatboksult/redovisning. 

Omfattning: 

Uppdraget kommer att omfatta 20h totalt under drygt en månad. 

Plats:

Varberg – Göteborg, arbetet kommer även kunna utföras till en viss del på distans.

Kontaktperson:

Ebba Ekmanebba@miljobron.se076 612 17 55

Sista ansökningsdag