Praktik

Praktik hos Poseidon – kemikaliehantering

Verksamhet

Poseidon är helägt av Göteborg stad och ingår i Framtidkoncernen. Bolaget skapar hem åt var tionde göteborgare. Cirka 60 000 hyresgäster bor i Poseidons drygt 28 000 lägenheter, vilket gör Poseidon till Göteborgs och ett av Sveriges största bostadsbolag.

Poseidons kärnverksamhet är att förvalta bostäder, men uppdraget innebär ett ansvar som sträcker sig långt utanför lägenhetsdörren. Poseidons uppdrag är att utveckla Göteborg genom att skapa levande och trygga stadsdelar. En grannlaga uppgift som de tar sig an genom att starta gårdsföreningar, bygga miljöhus, skapa trygghetsboenden, erbjuda sommarjobb till ungdomar och mycket annat.

Uppgift

Praktik med fokus på kemikaliehantering

Som praktikant på Poseidon kommer du huvudsakligen att arbeta med tre olika uppgifter, se mer nedan. Praktikperioden stäcker sig över perioden i slutet av året och finns också möjlighet att förlänga praktiken in i januari och vara delaktig i uppföljning av miljömål och nyckeltal.

Genomföra kemikalieinventering ute i verksamheten. 

  • Inventera typ och antal produkter – jämför med framtagen kemikalielista för bolaget
  • Kontrollera förvaring samt skyltning av utrymmen och kemikalieskåp
  • Kontrollera att det finns säkerhetsdatablad för märkningspliktiga produkter
  • Kontrollera att/om det finns skyddsutrustning, material för sanering m.m.

Gallring av produkter i kemikaliedatabasen Chemsoft för att matcha kemikalielistan

  • Förbereda lansering av kemikaliedatabasen för alla medarbetare.

Substitution och utfasning av produkter

  • Undersöka bättre alternativ till produkter som ska bytas ut enligt stadens miljömål.

Typ:

Praktik

Uppdragsgivare:

Bostads AB Poseidon

Förkunskaper:

Vi söker dig som ska studerar på universitet/högskola/yrkeshögskola och som ska läsa en praktikkurs med inriktning mot miljö/kemikaliehantering och/eller bygg/fastighet.Bra med förkunskaper inom kemikalier och miljömål kopplade till kemikaliehantering. Bonus om man har utfört en inventering tidigare. 

Omfattning: 

Praktiken är lämplig för en omfattning på 7,5-15 hp, under november-december 2022. Praktiken kan även förlängas in i januari. 

Plats:

Göteborg

Kontaktperson:

Ebba Ekmanebba@miljobron.se076 612 17 55

Sista ansökningsdag