Praktik

Masthuggskajens hållbarhetsrapport

Verksamhet

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt fastighetsbolag och en del av Göteborgs Stad. Bolagets kärnverksamhet är hållbar mark- och fastighetsutveckling med fokus på genomförande och uppdraget är att förverkliga Vision Älvstaden i de områden man utvecklar. Tillsammans med staden och i samarbete med näringslivet arbetar Älvstranden Utveckling för en hållbar stad, öppen för världen.

Sedan 1990-talet har Älvstranden Utveckling varit med och utvecklat Göteborg längs med Göta älv. Steg för steg har man fyllt varvs- och industriområden med nya verksamheter, bostäder och mötesplatser. Bolaget äger stora ytor utvecklingsbar citynära mark längs båda sidor Göta älv och i många av de områdena ägs också fastigheter som man utvecklar och förvaltar.

Mer information om Älvstranden Utveckling hittar ni här!

Uppgift

Älvstranden Utveckling söker nu en eller två praktikanter som vill vara med och ta fram Masthuggskajens hållbarhetsrapport 2022.

Uppdraget innefattar datainsamling från olika intressenter som arbetar med genomförandet av Masthuggskajen (byggherrar och förvaltningar), analys och textproduktion. Under praktiken kommer du få god insyn i hur Älvstranden Utveckling arbetar i sina projekt samt lära dig hur man arbetar med hållbarhetsraportering, något som efterfrågas mer och mer.

Kräver generalistkompetens inom hållbar stadsutveckling, förmåga att fråga efter resultat, analys av mycket data och stort eget driv. Finns student som utöver generalistperspektivet även har lite extra kunskap kring klimatfrågor utifrån material och byggprocess är det ett plus.

Typ:

Praktik

Uppdragsgivare:

Älvstranden Utveckling

Förkunskaper:

Du som söker läser en utbildning med inriktning mot stadsutveckling och har generella kunskaper inom området. Du har stort eget driv och förmåga av att inhämta och analysera data. Har du dessutom kunskaper inom klimatfrågor kopplat till material- och byggprocesser är det meriterande.

Omfattning: 

Praktiken är lämplig för en eller två studenter och kan anpassas till 15 eller 30 hp.

Plats:

Göteborg

Kontaktperson:

Marcelo Angél Javier Pino Guerrero marcelo@holohouse.se +46726014405

Sista ansökningsdag